![]() |
Muzlu Bademli Kek
Malzemeler
5 Adet yumurta 5 Çorba kaşığı tozşeker Yarım paket tozşeker Yarım paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 5 Çorba kaşığı un 2/3 su bardağı badem Keki ıslatmak için: Yarım su ardağı süt 2 Çorba kaşığı tozşeker Kreması için: 1 Paket pasta kreması 1.5 su bardağı süt 2 Adet muz Yarım çay bardağı file badem 1 Tatlı kaşığı bal Hazırlanışı · Bir kaba karıştırdığınız 5 adet yumurtanın üzerine 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin. · Kısık ateşte çok hızlı karıştırın. · Ateşten alıp, vanilya, kabartma tozu ve ilave edip, karıştırın. · Son olarak kabuğunu soyup, çok ince kıydığınız bademleri ekleyin ve tekrar karıştırın. · Derin bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine boşaltın. · Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin. · Yarım su bardağı süte 2 çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın. · Kek pişince fırından çıkarıp, üzerine şekerli sütü gezdirin ve soğumaya bırakın. · Diğer taraftan hazır pasta kremasını bir buçuk su bardağı sütle çırpın. · Soğuyan keki enlemesine ikiye bölün. · Arasına kremanın bir kısmını sürün. · 1 Adet dilimlenmiş muzu kremanın üstüne sıralayın. · Diğer kek parçasını üzerine kapatın. · Kekin her tarafını kalan kremayla sıvayın. · Servis yapmadan önce diğer muzu dilimleyip, kekin üzerine yerleştirin. · File bademi serpiştirin. · En üste bal gezdirip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.