ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Muzlu Bademli Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181477)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:31 PM

Muzlu Bademli Kek
 
Malzemeler


5 Adet yumurta

5 Çorba kaşığı tozşeker

Yarım paket tozşeker

Yarım paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

5 Çorba kaşığı un

2/3 su bardağı badem

Keki ıslatmak için:


Yarım su ardağı süt

2 Çorba kaşığı tozşeker

Kreması için:

1 Paket pasta kreması

1.5 su bardağı süt

2 Adet muz

Yarım çay bardağı file badem

1 Tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı


· Bir kaba karıştırdığınız 5 adet yumurtanın üzerine 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.

· Kısık ateşte çok hızlı karıştırın.

· Ateşten alıp, vanilya, kabartma tozu ve ilave edip, karıştırın.

· Son olarak kabuğunu soyup, çok ince kıydığınız bademleri ekleyin ve tekrar karıştırın.

· Derin bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine boşaltın.

· Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin.

· Yarım su bardağı süte 2 çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.

· Kek pişince fırından çıkarıp, üzerine şekerli sütü gezdirin ve soğumaya bırakın.

· Diğer taraftan hazır pasta kremasını bir buçuk su bardağı sütle çırpın.

· Soğuyan keki enlemesine ikiye bölün.

· Arasına kremanın bir kısmını sürün.

· 1 Adet dilimlenmiş muzu kremanın üstüne sıralayın.

· Diğer kek parçasını üzerine kapatın.

· Kekin her tarafını kalan kremayla sıvayın.

· Servis yapmadan önce diğer muzu dilimleyip, kekin üzerine yerleştirin.

· File bademi serpiştirin.

· En üste bal gezdirip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.