Patatesli Kıymalı Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Kıymalı BörekLezzetli Börek Tarifleri - Patatesli Kıymalı Börek - Patatesli Kıymalı Börek Nasıl Hazırlanır - Patatesli Kıymalı Börek Yapımı Tarif Ayrıntıları Mutfağı : Türk Türü : Hamurişi Pişirme Süresi : 30-35 dk Pişirme Şekli : Fırın Zorluk : Çok Kolay Kişi Sayısı : 4-6 Tarif Malzemeleri 1 5 adet yufka3 adet patates (orta boy ve haşlanmış) yarım su bardağı kıyma (orta yağlı) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köri 1 adet kuru soğan Tarifin Hazırlanışı Arkadaşım Kader'in böreğini yiyince çok beğendim Kendim ölçülerini göz kararı ile yaptım![]() MALZEME: 1 Buçuk yufka, 3 adet orta boy haşlanmış patates, yarım su bardağı orta yağlı kıyma, 3 yemek kaşığı zeytinyağ, bir tatlı kaşığı biber salçası, bir çay kaşığı toz kırmızı biber, bir tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı köri, bir adet kuru soğan Sos: Yarım su bardağı su, 3 yemek kaşığı zeytinyağ Üzerine: Bir yumurta sarısı, susam, çörek otu YAPILIŞI: Soğanı yemeklik doğrayalım Sıvı yağı ilave edip, kavuralım Üzerine kıymayı koyalım Kavuralım Patatesleri küçük küçük doğrayalım Salçayı tuzu ve baharatları ilave edelim Bütün yufkayı ikiye bölelim Yarım yufkayı alalım Yağlı karışımdan kaşıkla sürelim Düz kenarına içi koyalım Sıkıca saralım İki parmak kalınlığında keselim Derin dondurucuya koyalım İstediğiniz zaman çıkarıp üzerine yumurta sarısı ve susam serpip, 175 derecede pişirelim
|
|
|
|