![]() |
Çıtır Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çıtır PoğaçaÇıtır Poğaça Nasıl Yapılır - Değişik Poğaça Tarifi - Çıtır Poğaça Tarifi ![]() Gün davetleri, beş çayı ya da kahvaltılarınız için hazırlayabileceğiniz çıtır poğaça tarifinde isterseniz peynirli isterseniz patatesli harç kullanabilirsiniz ![]() ![]() Malzemeler, Yarım çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 1 adet yumurta akı 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 2,5 su bardağı un Harcı için, 2 adet haşlanmış patates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri için, 1 su bardağı galeta unu 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı, Harcını hazırlamak için patatesleri çatalla ezip tuz ve karabiberle iyice karıştırın ![]() Hamurunu hazırlamak için yoğurma kabına gerekli malzemeleri alın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun ![]() Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ![]() Ortasını açıp 1 tatlı kaşığı patatesli harç koyup kapatın ![]() Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın ![]() Poğaçaları önce yumurta sarısına sonra galeta ununa batırın ![]() Yağlanmış fırın tepsisine aralık bırakarak dizin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|