Çikolatalı Meyveli Alman Pastası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Meyveli Alman PastasıÇikolatalı Meyveli Alman Pastası - Çikolatalı Meyveli Alman Pastası Tarifi ![]() Malzemeler : 2 yumurta 1 su b toz şeker2 çorba k toz fındık1 çay b süt1 çay b su1 p yaşmaya125 gr margarinalabildiği kadar söke un Kreması için: 3 su b süt4 çorba k söke un1 su b toz şeker1 p vanilya1 yumurta sarısı Üzeri için: bitter çikolata mevsim meyve Hazırlanışı : Kreması için tencereye sütü, söke unu, toz şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını alarak çırparak kısık ateşte pişirin ![]() Hamuru için sütü ve suyu bie cezvede ılıtın Daha sonra üzerine yumurtaları ve mayayı alarak ilk önce sıvıları karıştırın Daha sonra üzerine maragarini, toz şekeri, toz fındığı ve ilk önce 3 çorba k söke un ekleyerek homojen bir kıvam elde edin Daha sonra alabildiği kadar söke un ile hamuru yoğurun Hamuru 7-8 bezeye ayırarak yuvarlayın Yağlanmış fırın tepsisine alarak üzerine hafif bastırın 50 derecede 10 dk kadar mayalandırdıktan sonra 200 derecede pişirin![]() Çikolatayı eriterek biraz da sıvıyağ ekleyin Pişen ekmekleri 2'ye bölerek ekmeklerin üzerine sürün Alt tabanların üzerine krema sürerek üstüne meyve koyun Çikolata ile kaplanmış kapakları üzerine kapatıp bol yeşil fıstık ya da fındık ile servis edin
|
|
|
|