Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı ve Karanfilli KurabiyeTarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Tarifi - Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Nasıl Yapılır - Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Malzemeleri Malzeme Listesi 125 Gram Toz Şeker 170 Gram Margarin ya da Tereyağı 225 Gram Bal 450 Gram Un 1 Adet Yumurta 5 Gram Tarçın 5 Gram Kabartma Tozu 5 Gram Karanfil (Toz Halde) 5 Gram Zencefil (Toz Halde) 1 Çay Kaşığı Vanilya Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Nasıl Yapılır? Kurabiyeyi yapmak için, malzemeleri tartabilmek üzere mutlaka mutfak terazisine ihtiyacınız olacaktır ![]() 1 Fırın tepsisinin üzerine fırın kağıdını sererek hazırlayın![]() 2 Toz şeker, margarin ve balı kurabiye hamurunu hazırlayacağınız kapta iyice karıştırın![]() 3 Yumurtayı karışıma ekleyin ve yeniden karıştırın![]() 4 Geriye kalan malzeme de ilave edilerek malzemeler özdeşeleşinceye dek yoğurun![]() 5 Hamur buzdolabında bir saat kadar dinlendirin![]() 6 Hamuru düz bir zeminde merdane ile ince yarım santimden daha az bir kalınlıkta açın Kurabiye kalıbı ile keserek tepsiye yerleştirin Kalp kurabiye kalıbı bu kurabiye için oldukça uygundur![]() 7 170 derecede öncede ısıtmış olduğunuz fırında 10 dakika kadar pişirin Piştikten sonra fırından hemen çıkararak havlu kağıt serdiğiniz bir tabakta soğutarak servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|