![]() |
Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye
Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Tarifi - Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Nasıl Yapılır - Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Malzemeleri
Malzeme Listesi 125 Gram Toz Şeker 170 Gram Margarin ya da Tereyağı 225 Gram Bal 450 Gram Un 1 Adet Yumurta 5 Gram Tarçın 5 Gram Kabartma Tozu 5 Gram Karanfil (Toz Halde) 5 Gram Zencefil (Toz Halde) 1 Çay Kaşığı Vanilya Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Nasıl Yapılır? Kurabiyeyi yapmak için, malzemeleri tartabilmek üzere mutlaka mutfak terazisine ihtiyacınız olacaktır. 1. Fırın tepsisinin üzerine fırın kağıdını sererek hazırlayın. 2. Toz şeker, margarin ve balı kurabiye hamurunu hazırlayacağınız kapta iyice karıştırın. 3. Yumurtayı karışıma ekleyin ve yeniden karıştırın. 4. Geriye kalan malzeme de ilave edilerek malzemeler özdeşeleşinceye dek yoğurun. 5. Hamur buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. 6. Hamuru düz bir zeminde merdane ile ince yarım santimden daha az bir kalınlıkta açın. Kurabiye kalıbı ile keserek tepsiye yerleştirin. Kalp kurabiye kalıbı bu kurabiye için oldukça uygundur. 7. 170 derecede öncede ısıtmış olduğunuz fırında 10 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından hemen çıkararak havlu kağıt serdiğiniz bir tabakta soğutarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.