Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hakani, helva

Helva Hakani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helva Hakani





Malzemeler:

10 kişilik


15 su bardağı un

15 su bardağı nişasta

15 su bardağı pirin unu

6 su bardağı tozşeker

5 su bardağı süt

300 gram tereyağı



Hazırlanışı: Un, nişasta, pirinç unu yağla tencereye konur Kısık ateşte meyanesi gelinceye kadar kavrulur (rengi sararana kadar) Şeker süt ile ayrı bir tencerede kaynatılır Meyanenin üzerine dökülür Tencerenin kapağı hemen kapatılır Ocak kapatılır 15 dakika sonra kepçenin tersi ile ezilir Servis tabağına alınır Üzerine arzuya göre ceviz serpilip servis yapılır


Not: Bu helva Osmanlı saraylarında özellikle kandil günlerinde pişirilirdi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.