ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Helva Hakani (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183663)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:54 PM

Helva Hakani
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

10 kişilik


1.5 su bardağı un

1.5 su bardağı nişasta

1.5 su bardağı pirin unu

6 su bardağı tozşeker

5 su bardağı süt

300 gram tereyağı



Hazırlanışı: Un, nişasta, pirinç unu yağla tencereye konur. Kısık ateşte meyanesi gelinceye kadar kavrulur (rengi sararana kadar). Şeker süt ile ayrı bir tencerede kaynatılır. Meyanenin üzerine dökülür. Tencerenin kapağı hemen kapatılır. Ocak kapatılır. 15 dakika sonra kepçenin tersi ile ezilir. Servis tabağına alınır. Üzerine arzuya göre ceviz serpilip servis yapılır.


Not: Bu helva Osmanlı saraylarında özellikle kandil günlerinde pişirilirdi.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.