Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatalı, keki, sonomanın, williams

Williams Sonoma'nın Çikolatalı Keki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Williams Sonoma'nın Çikolatalı Keki





Malzemeler



2+1/4 su bardağı un

1 su bardağı kakao

1 paket kabartma tozu

3/4 tatlı kaşığı karbonat

1/4 tatlı kaşığı tuz

6 kaşık tereyağı + 6 kaşık margarin

1,5 su bardağı toz şeker

4 yumurta

1 tatlı kaşığı vanilya

1 su bardağı yoğurt

180gr benmari usulü eritilmiş çikolata


Hazırlanışı:


1 İlk olarak kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz ve unu beraberce 3 kere eledim (Hepsinin beraberce birbirine iyice karışana kadar elenmesi gerekiyormuş)


2 Oda sıcaklığında yumuşamış yağı mikserle 1-2 dakika çırptım Katı ama kremamsı bir hale geliyor


3 Sonra yavaş yavaş şekeri ekleyerek çırpmaya devam ettim (şekerin yağın her yerine ulaşması için mikseri çırpma kabının kenarlarında da gezdirerek aldım


4 Yumurtaları birer birer aralarda çırparak ekledim


5 Yoğurdunu ve ununu dönüşümlü olarak ekledim (biraz un biraz yoğurt şeklinde)


6 Ve son olarak çikolatasını da ekledikten sonra yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecede ısıtılmış fırına verdim

Yaklasik 1 saatte pistigi belirtiliyor



Lezîze'den alinti

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.