![]() |
Williams Sonoma'nın Çikolatalı Keki
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 2+1/4 su bardağı un 1 su bardağı kakao 1 paket kabartma tozu 3/4 tatlı kaşığı karbonat 1/4 tatlı kaşığı tuz 6 kaşık tereyağı + 6 kaşık margarin 1,5 su bardağı toz şeker 4 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 1 su bardağı yoğurt 180gr. benmari usulü eritilmiş çikolata Hazırlanışı: 1. İlk olarak kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz ve unu beraberce 3 kere eledim (Hepsinin beraberce birbirine iyice karışana kadar elenmesi gerekiyormuş). 2. Oda sıcaklığında yumuşamış yağı mikserle 1-2 dakika çırptım. Katı ama kremamsı bir hale geliyor. 3. Sonra yavaş yavaş şekeri ekleyerek çırpmaya devam ettim (şekerin yağın her yerine ulaşması için mikseri çırpma kabının kenarlarında da gezdirerek aldım 4. Yumurtaları birer birer aralarda çırparak ekledim. 5. Yoğurdunu ve ununu dönüşümlü olarak ekledim (biraz un biraz yoğurt şeklinde). 6. Ve son olarak çikolatasını da ekledikten sonra yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecede ısıtılmış fırına verdim. Yaklasik 1 saatte pistigi belirtiliyor. Lezîze'den alinti |