Kıymalı Katmer Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Katmer BörekKıymalı Katmer Börek - Kıymalı Katmer Börek Tarifi Malzemeler : Hamuru İçin: 4 Su B Söke Un1 Paket Kuru Maya 1 Çay B Süt1 Yumurta Akı Tuz Su Arakatlara Sürmek İçin: 2 Çorba K Yumuşak Margarinİç Harcı İçin: 250 Gr Kıyma1 Soğan 1 Çay B Ceviz İçi1 Çay B İnce Bulgur1 Çorba K Biber Salçası1 Tutam Maydanoz Tuz Karabiber Üzeri İçin: 1 Yumurta Sarısı Hazırlanışı İç harcı hazırlarken; soğanları doğrayın Tavaya yağ ve soğanı koyup kavurun Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin Tuzunu, karabiberini ve salçasını koyup karıştırın Bulguru ve cevizi ekleyip harcı karıştırın Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu da ekleyin![]() Hamuru hazırlarken; geniş bir kaseye unu alın Ortasını havuz gibi açın Ortaya kuru mayayı, sütü, yumurta akını ekleyin Kenarlarına tuzu serpin Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için yeteri kadar suyu ilave edin İyice yoğurduktan sonra hamuru ikiye bölün Unlayarak dinlendirin Her iki parçayı da 5 bezeye bölün Bezeleri tabak boyunda açın Aralarına yumuşak margarin sürün 5 taneyi üstüste yerleştirin Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayarak üstüste koyun Merdaneyle unlayarak açın Açtığınız hamurları altışar parçaya bölün Her parçaya iç harçtan koyun Rulo gibi sararak uçlarını hafif kıvırın Ay çöreği gibi şekil verin Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Bir süre tepside mayalanması için bekleyin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|