![]() |
Ayçiçeği Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayçiçeği Pastaşeftalili kek - şeftalili pasta - süslemeli pasta Ayçiçeği Pasta Tarifi ![]() - Büyüklüğüne göre 3 ya da 4 yumurta - 1 su bardağı şeker (150-175gr ![]() - 1 su bardağı sıvıyağ - 1/2 çay bardağı süt (50-75ml ![]() - 1 paket vanilya - 1 kabartma tozu - 2-3 çorba kaşığı kakao - 2 çorba kaşığı çekilmiş fındık - yaklaşık 200gr ![]() ![]() ![]() - 1 kutu konserve şeftali ![]() 1- Yumurtayı, şekeri ve vanilyayı iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Şeftalileri dilimleyip, kekin üstüne dilediğiniz gibi dizin ![]() 3- Önceden ısıtılmış fırında 175°C’de 40 dakika pişirin ![]() ![]() NOT: Su bardağı 200ml’lik ![]() |
![]() |
![]() |
|