Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayçiçeği, pasta

Ayçiçeği Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayçiçeği Pasta



şeftalili kek - şeftalili pasta - süslemeli pasta

Ayçiçeği Pasta Tarifi




- Büyüklüğüne göre 3 ya da 4 yumurta

- 1 su bardağı şeker (150-175gr)

- 1 su bardağı sıvıyağ

- 1/2 çay bardağı süt (50-75ml)

- 1 paket vanilya

- 1 kabartma tozu

- 2-3 çorba kaşığı kakao

- 2 çorba kaşığı çekilmiş fındık

- yaklaşık 200gr un (Kekin kıvamı hem akıcı hem de üstüne konulan şeftaliler batmayacak kadar yoğun oluyor Buna göre un 200gr’dan daha az ya da fazla olabilir)

- 1 kutu konserve şeftali





1- Yumurtayı, şekeri ve vanilyayı iyice çırpın Yağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin Unu ve kabartma tozunu ekleyin En son kakao ve fındığı koyarak yağlanmış kalıba (28cmlik kelepçeli kalıp) yayın, üstünü biraz düzeltin

2- Şeftalileri dilimleyip, kekin üstüne dilediğiniz gibi dizin

3- Önceden ısıtılmış fırında 175°C’de 40 dakika pişirin Dilerseniz üstünü hindistan cevizi ile süsleyin


NOT: Su bardağı 200ml’lik

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.