ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ayçiçeği Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180727)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:36 AM

Ayçiçeği Pasta
 
şeftalili kek - şeftalili pasta - süslemeli pasta

Ayçiçeği Pasta Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


- Büyüklüğüne göre 3 ya da 4 yumurta

- 1 su bardağı şeker (150-175gr.)

- 1 su bardağı sıvıyağ

- 1/2 çay bardağı süt (50-75ml.)

- 1 paket vanilya

- 1 kabartma tozu

- 2-3 çorba kaşığı kakao

- 2 çorba kaşığı çekilmiş fındık

- yaklaşık 200gr. un (Kekin kıvamı hem akıcı hem de üstüne konulan şeftaliler batmayacak kadar yoğun oluyor. Buna göre un 200gr.’dan daha az ya da fazla olabilir)

- 1 kutu konserve şeftali

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



1- Yumurtayı, şekeri ve vanilyayı iyice çırpın. Yağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. En son kakao ve fındığı koyarak yağlanmış kalıba (28cm.lik kelepçeli kalıp) yayın, üstünü biraz düzeltin.

2- Şeftalileri dilimleyip, kekin üstüne dilediğiniz gibi dizin.

3- Önceden ısıtılmış fırında 175°C’de 40 dakika pişirin. Dilerseniz üstünü hindistan cevizi ile süsleyin.


NOT: Su bardağı 200ml’lik.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.