06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Fır Fır Börek
Malzeme
- 4 adet yufka
- harcı :
- 250 gr tulum peyniri
- 50 gr siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- sosu:
- 4 adet yumurta
- 1 lt süt
- 100 gr margarin
Hazırlanışı
1 Harcı;için çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri, rendelenmiş tulum peynirini, kekiği, kırmızı pul biberi, sarımsağı ve tuzu bir kasenin içerisinde karıştırın
2 Bütün yufkayı, Sıvı yag ile yağlanmış tepsinin en altına kenarları dışarı gelecek şekilde yayın Bir kat yufka bir kat harçolacak şekilde, harç ve yufkalar bitene kadar tepsiye dizin
3 Sosu için derin bir kasede ;yumurtaları , sütü,eritip, iyice soğuttunuz margarini koyup, bir çırpıcı veya mikser ile karıştırın
4 Harçlı böreğin üzerine hazırladığınız sosu döküp, buzdolabında en az 1 saat bekletip, iyice sosunu çektirin
5 Böreği önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana pişirip, servis tabağına ters çevirip, dilimledikten sonra servis yapın
|
|
|