Zeytinli Fır Fır Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Fır Fır BörekMalzeme - 4 adet yufka - harcı : - 250 gr tulum peyniri - 50 gr siyah zeytin - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 tatlı kaşığı kekik - 3 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı tuz - sosu: - 4 adet yumurta - 1 lt süt - 100 gr margarin Hazırlanışı 1 Harcı;için çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri, rendelenmiş tulum peynirini, kekiği, kırmızı pul biberi, sarımsağı ve tuzu bir kasenin içerisinde karıştırın![]() 2 Bütün yufkayı, Sıvı yag ile yağlanmış tepsinin en altına kenarları dışarı gelecek şekilde yayın Bir kat yufka bir kat harçolacak şekilde, harç ve yufkalar bitene kadar tepsiye dizin![]() 3 Sosu için derin bir kasede ;yumurtaları , sütü,eritip, iyice soğuttunuz margarini koyup, bir çırpıcı veya mikser ile karıştırın![]() 4 Harçlı böreğin üzerine hazırladığınız sosu döküp, buzdolabında en az 1 saat bekletip, iyice sosunu çektirin![]() 5 Böreği önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana pişirip, servis tabağına ters çevirip, dilimledikten sonra servis yapın
|
|
|
|