![]() |
Zeytinli Fır Fır Börek
Malzeme
- 4 adet yufka - harcı : - 250 gr tulum peyniri - 50 gr siyah zeytin - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 tatlı kaşığı kekik - 3 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı tuz - sosu: - 4 adet yumurta - 1 lt süt - 100 gr margarin Hazırlanışı 1. Harcı;için çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri, rendelenmiş tulum peynirini, kekiği, kırmızı pul biberi, sarımsağı ve tuzu bir kasenin içerisinde karıştırın. 2. Bütün yufkayı, Sıvı yag ile yağlanmış tepsinin en altına kenarları dışarı gelecek şekilde yayın. Bir kat yufka bir kat harçolacak şekilde, harç ve yufkalar bitene kadar tepsiye dizin. 3. Sosu için derin bir kasede ;yumurtaları , sütü,eritip, iyice soğuttunuz margarini koyup, bir çırpıcı veya mikser ile karıştırın. 4. Harçlı böreğin üzerine hazırladığınız sosu döküp, buzdolabında en az 1 saat bekletip, iyice sosunu çektirin. 5. Böreği önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana pişirip, servis tabağına ters çevirip, dilimledikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.