Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Kremalı Çıtır KadayıfPortakal Kremalı Çıtır Kadayıf - Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Tarifi ![]() Malzemeler : 300 gr tel kadayıf1 su b ceviz2 çorba k tereyağı1 su b toz şekersıvıyağ Kreması için: 1 litre süt 1 su b toz şeker3 çorba k tepeleme un1 yumurta sarısı 2 portakal Hazırlanışı : 300 gr tel kadayıfı ince ince kesin Tel kadayıfı elinizle didikleyin Geniş bir tavaya tel kadayıfı,1 su bardağı cevizi ve 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve kısık ateşte tel kadayıfı kızartın Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın Tel kadayıf altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin![]() Kreması için tencereye 1 litre sütü alın Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un,1 adet yumurta sarısı ilave edin Krema koyulaşınca kremaya 2 portakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın Fırın kabına tel kadayıfın yarısını fırın kabına alın Üzerine kremayı dökün ve yayın Kremanın üzerine kalan tel kadayıfı ilave edin Tatlıyı servis edin
|
|
|
|