![]() |
Haşhaşlı Papatya Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Papatya Ekmekhaşhaşlı ekmek tarifi - haşhaşlı hamur işi tarifler - evde ekmek yapımı - hahaşlı ekmek tarifi ![]() Haşhaşlı papatya ekmek malzemeleri Yarım kg un 1 çorba kaşığı toz maya 1 su bardağı ılık süt 1 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu 1 kahve fincanı ılık su 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, 1 yumurta sarısı Haşhaşlı papatya ekmek hazırlanışı Ilık sütü derin bir kaseye alıp maya ve tozşekeri ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın ![]() Kabarıncaya kadar ılık ortamda 15-20 dakika bekletin ![]() Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ![]() Tuz, ılık su, mayalı süt ve margarini ilave edip karıştırın ![]() Haşhaş tohumlarını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() Hamuru top şeklinde kapatıp üzerine sıvıyağ sürün ve streç folyo ile kaplayın ![]() 30 dakika mayalanmaya bırakın ![]() Hamuru 14 parçaya ayırıp yuvarlayarak bezeler hazırlayın ![]() Fırın tepsisini yağlayın ![]() Bir bezeyi tepsiye alıp 6 bezeyi etrafına dizerek papatya şeklini verin ![]() Diğer bezeleri de aynı şekilde tepsiye yerleştirin ![]() Böylece 2 papatya ekmek hazırlamış olacaksınız ![]() 10 dakika daha dinlendirin ![]() Yumurtayı çırpın ve ekmek hamurlarının üzerine sürün ![]() Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|