Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burma, sarığın

Sarığın Burma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarığın Burma



MALZEMESİ

10 avuç un

10 yemek kaşığı erimiş tereyağı

2 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

½ su bardağı ılık su

Nişasta, un (açmak için)


Şurubu için;

5 su bardağı şeker

5 su bardağı un

2-3 damla limon suyu

şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır


TARİF

Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir 10 adet beze yapılır Her bir beze un ve nişasta karışımı ile ince açılarak, üstüne ceviz serpilir Oklavanın iki yanından ortaya doğru hamur büzülür, oklavayı çekerek hamur tepsiye dizilir Üstüne bol kızgın yağ dökülür Kızgın fırında kızartıldıktan sonra yağı süzülür Soğuyunca şurup ılık olarak dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.