Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muhallebi, sakizli

Sakizli Muhallebi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakizli Muhallebi





4 + 1 kap sut

1/2 kap krema, % 35

3/4 kap seker

1 tsp cam sakizi (mastik), havanda toz haline getirin

3 yk pirinc unu

4 yk nisasta


4 kap sut, krema ve sekeri tencereye koyun Orta isida seker eriyip, sut kaynamaya baslayinca, 1 kap sut icinde erittiginiz pirinc unu ve nisasta karisimini icine bosaltin Cam sakizini da ilave edin Surekli karisitirarak 10 dakika kadar muhallebi kivamina gelene kadar pisiririn Hemen cukur tabaklara dokun Ilininca uzerine dovulmus sam fistik serpin Buz dolabinda soguttuktan sonra servis yapin Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.