![]() |
Sakizli Muhallebi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
4 + 1 kap sut 1/2 kap krema, % 35 3/4 kap seker 1 tsp cam sakizi (mastik), havanda toz haline getirin 3 yk pirinc unu 4 yk nisasta 4 kap sut, krema ve sekeri tencereye koyun. Orta isida seker eriyip, sut kaynamaya baslayinca, 1 kap sut icinde erittiginiz pirinc unu ve nisasta karisimini icine bosaltin. Cam sakizini da ilave edin. Surekli karisitirarak 10 dakika kadar muhallebi kivamina gelene kadar pisiririn. Hemen cukur tabaklara dokun. Ilininca uzerine dovulmus sam fistik serpin. Buz dolabinda soguttuktan sonra servis yapin. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.