Yedi Tahıllı Kahvaltı Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yedi Tahıllı Kahvaltı EkmeğiMALZEMELER: 500 gram söke yedi tahıllı un karışımı, Bir paket kuru maya (un karışımının içinde çıkıyor), 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker Su ![]() YAPILIŞI: Un, şeker, tuz, maya, süt ve yeteri kadar suyu karıştırıp hamur yapıyoruz Su ve süt ılık olacak![]() Bir sasat üzerini hafif yağlayarak kapatıp mayalandırıyoruz ![]() İstediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp yuvarlıyoruz ![]() Tepsiye dizip yarım saat daha hamur iki katı büyüklüğe gelene kadar mayalandırıyoruz Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişiriyoruz ![]() alıntı |
|
|
|