![]() |
Patatesli Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli MantıPatatesli Mantı - Patatesli Mantı Malzemeleri - Patatesli Mantı Yapılış Tarifi Malzemeleri: 1 paket yaş maya 2 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 çay bardağı sıvı yağ İç malzemesi: 4 tane patates 2 kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ Pul biber, karabiber, tuz İç malzemesinin hazırlanışı: Soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için: 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı Pul biber 2 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak Yapılışı; Hamur yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() İçine yapılan iç malzemesi konulur ![]() ![]() Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır ![]() ![]() Servis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|