Patatesli Mantı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli MantıPatatesli Mantı - Patatesli Mantı Malzemeleri - Patatesli Mantı Yapılış Tarifi Malzemeleri: 1 paket yaş maya 2 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 çay bardağı sıvı yağ İç malzemesi: 4 tane patates 2 kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ Pul biber, karabiber, tuz İç malzemesinin hazırlanışı: Soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur İçine ezilmiş patatesler eklenir Kavrulduktan sonra isteğe bağlı baharatlar ilave edilir Soğumaya bırakılır![]() Sos için: 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı Pul biber 2 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak Yapılışı; Hamur yoğrulur İyice mayalanması beklenir Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır Çay bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir İçine yapılan iç malzemesi konulur İsteğe göre şekil verilip kapatılır![]() Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır Kaynayan suya patatesli hamurlar atılır ve haşlanır![]() Servis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür Sonrada afiyetle yenilir
|
|
|
|