ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patatesli Mantı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178907)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:40 PM

Patatesli Mantı
 
Patatesli Mantı - Patatesli Mantı Malzemeleri - Patatesli Mantı Yapılış Tarifi



Malzemeleri:

1 paket yaş maya

2 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

Aldığı kadar un

1 çay bardağı sıvı yağ























İç malzemesi:

4 tane patates

2 kuru soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

Pul biber, karabiber, tuz

İç malzemesinin hazırlanışı:

Soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İçine ezilmiş patatesler eklenir. Kavrulduktan sonra isteğe bağlı baharatlar ilave edilir. Soğumaya bırakılır.




Sos için:


2 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı tereyağı

Pul biber

2 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak



Yapılışı;



Hamur yoğrulur. İyice mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır. Çay bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir.


İçine yapılan iç malzemesi konulur. İsteğe göre şekil verilip kapatılır.

Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır. Kaynayan suya patatesli hamurlar atılır ve haşlanır.

Servis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür. Sonrada afiyetle yenilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.