Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cheesecake, kayısılı

Kayısılı Cheesecake

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Cheesecake





Malzemeler,


Tabanı için,

1,5 paket yulaflı bisküvi

125 gr eritilmiş tereyağı


Kreması için,

750 gr labne peyniri

1 su bardağı gr toz şeker

2 paket vanilya

3 yumurta

Sos için,


Yarım kilo kayısı

1 çay bardağı toz şeker

2 paket vanilya

Yarım limonun suyu

Üzeri için file badem

Hazırlanışı,


Bisküvileri mutfak robotunda çekip toz haline getirin

Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayın

Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kâğıtla kaplayın

Bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın

Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin

Peynir, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikserle çırpın

Yumurtaları ilave edin ve çırpmaya devam edin

Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün

Kelepçeli kalıbı fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin

Oda ısısında soğumaya bırakın

Buzdolabına alarak 2 saat bekletin

Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun

Mutfak robotunda püre haline getirin

Şeker, limon suyu ve vanilya ekleyip orta ateşte 10 dakika pişirin

Soğuyunca kekin üzerine döküp, file badem serpiştirdikten sonra dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.