Göce Tarhanası Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Göce Tarhanası Nasıl YapılırGöceTarhanası - Evde Göce Tarhanası Hazırlama - Ev Tarhanası Yapılışı - Göce Tarhanası Hazırlanışı Göce Tarhanası Malzemeler 2 kg katı yoğurt 1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı) 1/2 kg un 1/2 kg süt 2 yumurta tuz hazırlanışı Göce, dış kabukları dibeklerde tahta tokmaklarla ayrılmış buğday kırma (yarması veya gendirme) demektir Tarhana yapılacakgöcenin bir kısmı tarhanaya katılarak tuz,Hamur mayalanınca küçük parçalara bölünüp temiz bir bezin üzerine konarak kurutulur Hafif kuruyan parçalar ufalanaraktoz haline getirilip torbalara konularak kışa saklanır Birde bunun yanında kurutmayapılmadan hazırlanmış haliyle buzdolabında muhafaza edilerek tüketilen çeşidi vardır, bu çeşide yaş tarhana denir ![]() alıntı |
|
|
|