Evde Yeşil Zeytin Yapımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Yeşil Zeytin Yapımıyeşil zeytin yapımı - evde zeytin yapımı - yeşil zeytin salamura ![]() Her zeytini ya bicakla boyuna 3 defa dilimleyin veya cekicle ya da merdane ile veya dolu bir konserve tenekesi ile kirin/ ezin-tercih sizin Zeytinleri her gun suyunu degistirerek aslinda 3 gun -dilerseniz10-15 gun soguk suya koyun![]() 3 litre suya+230 gram kalin tuz koyarak bu olculerde hazirlanan solusyonu hazirlayin Zeytinlerinizi onceden kaynar suda 10 dakika sterilize edilmis,alinmis kendi kendine kurumus steril kavanozlara koyun+dilerseniz aralarina sarimsak,defne yapraklari,butun karabiber, aci kuru butun kirmizi biber,limon yapragi,biberiye dali vs koyun ve ustune tuzlu suyu dokun-su ustunu kaplamalidir Yoksa cururler Gerektikce ustundeki kopugu alin ve ustune ayni oarnlarda hazirlanmis tuzlu su koyun Ortalama bir ay sonra yenmege hazirdir zeytinleriniz![]() alıntıdır ![]() ![]() |
|
|
|