![]() |
Evde Yeşil Zeytin Yapımı
yeşil zeytin yapımı - evde zeytin yapımı - yeşil zeytin salamura
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Her zeytini ya bicakla boyuna 3 defa dilimleyin veya cekicle ya da merdane ile veya dolu bir konserve tenekesi ile kirin/ ezin-tercih sizin.Zeytinleri her gun suyunu degistirerek aslinda 3 gun -dilerseniz10-15 gun soguk suya koyun. 3 litre suya+230 gram kalin tuz koyarak bu olculerde hazirlanan solusyonu hazirlayin. Zeytinlerinizi onceden kaynar suda 10 dakika sterilize edilmis,alinmis kendi kendine kurumus steril kavanozlara koyun+dilerseniz aralarina sarimsak,defne yapraklari,butun karabiber, aci kuru butun kirmizi biber,limon yapragi,biberiye dali vs koyun ve ustune tuzlu suyu dokun-su ustunu kaplamalidir.Yoksa cururler.Gerektikce ustundeki kopugu alin ve ustune ayni oarnlarda hazirlanmis tuzlu su koyun.Ortalama bir ay sonra yenmege hazirdir zeytinleriniz. alıntıdır.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.