Klasik Sütlaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Klasik SütlaçKlasik Sütlaç Tarifi - Klasik Sütlaç Nasıl Yapılır - Klasik Sütlaç Malzemeleri ![]() Tuz, tatlılarda şekerin tadını daha belirgin yapmak için kullanılır Orjinal bir sütlaç tarifinde, ekstradan pirinç unu, nişasta gibi ilaveler yapılmaz Süt, şeker ve pirinç çok az da tuz sütlaç için gereken malzemelerdir![]() Malzemeler
[*]Pirinç direkt olarak süte eklenirse açılma süresi oldukça uzuyor ön haşlama yaptığımız suyu, hem vitamin, hem nişasta kaybı olmasın diye dökmüyoruz Bu su sütlacın özleşmesine vesile olacaktır [*]Eğer kıvamı koyu gelirse, 1 su bardağı daha su ekleyip 4-5 dakika daha pişirin [*]Arzu ederseniz sütlacı ateşten aldıktan sonra biraz vanilya ekleyebilirsiniz [*]Şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilir, azaltabilirsiniz
|
|
|
|