![]() |
İrmikli Kalburabastı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Kalburabastıİrmik Tatlısı - İrmikli Tatlı - İrmikli Kalburabastı Tarifi - Tatlı Tarifi - Kalburabastı Yapılışı - Şerbetli Tatlı Malzemeler Yarım paket tereyağı 1 su bardağı irmik yarım su bardağı un 1 kahve fincanı su İçi İçin; Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz ya da badem içi 1 tutam tarçın Şerbeti İçin; 2 su bardağı toz şeker 2 su su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır ![]() ![]() Hamur yarım saat dinlendirilir, ceviz kadar parçalar alınır, rendenin üzerinde parmak uçlarıyla yuvarlak açılır yeteri kadar iç konur, rulo yaparak kaldırılır ![]() Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derece fırında pembe renkkte pişirilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|