Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmikli, kalburabastı

İrmikli Kalburabastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Kalburabastı



İrmik Tatlısı - İrmikli Tatlı - İrmikli Kalburabastı Tarifi - Tatlı Tarifi - Kalburabastı Yapılışı - Şerbetli Tatlı



Malzemeler


Yarım paket tereyağı

1 su bardağı irmik

yarım su bardağı un

1 kahve fincanı su

İçi İçin;


Yarım su bardağı toz şeker

1 su bardağı ceviz ya da badem içi

1 tutam tarçın

Şerbeti İçin;


2 su bardağı toz şeker

2 su su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu


Yapılışı


Öncelikle şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır Oda ısınında yumuşamış tereyağı, un irmik ve su yoğrulur


Hamur yarım saat dinlendirilir, ceviz kadar parçalar alınır, rendenin üzerinde parmak uçlarıyla yuvarlak açılır yeteri kadar iç konur, rulo yaparak kaldırılır


Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derece fırında pembe renkkte pişirilir Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.