![]() |
İrmikli Kalburabastı
İrmik Tatlısı - İrmikli Tatlı - İrmikli Kalburabastı Tarifi - Tatlı Tarifi - Kalburabastı Yapılışı - Şerbetli Tatlı
Malzemeler Yarım paket tereyağı 1 su bardağı irmik yarım su bardağı un 1 kahve fincanı su İçi İçin; Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz ya da badem içi 1 tutam tarçın Şerbeti İçin; 2 su bardağı toz şeker 2 su su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır. Oda ısınında yumuşamış tereyağı, un irmik ve su yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir, ceviz kadar parçalar alınır, rendenin üzerinde parmak uçlarıyla yuvarlak açılır yeteri kadar iç konur, rulo yaparak kaldırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derece fırında pembe renkkte pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.