Çifte Çikolatalı Profiterol |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çifte Çikolatalı ProfiterolÇifte Çikolatalı Profiterol - Çifte Çikolatalı Profiterol Tarifi Malzemeler : 1 5 Su B Un1 5 Su B Su1 Çorba K Margarin1 Tatlı K Toz Şeker1 Fiske Tuz Kreması İçin: 3 Su B Süt2 Çorba K Un1 Çorba K Nişasta1 Su B Toz Şeker1 Portakal Sosu İçin: 2 5 Su B Süt1 Su B Toz Şeker1 Çorba K Un1 Çorba K Nişasta2 Çorba K Kakao15 Adet İkramlık Çikolata Yarım Çay B Fındık YağıÜzeri İçin: Beyaz Çikolata Hazırlanışı Tencereye 1 5 su bardağı suyu alın Üzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın Su kaynayınca ÜZERİNE 1 5 su bardağı söke unu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın![]() Dah sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin![]() Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın Sütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 2 5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı söke un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın![]() Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın![]() Servis tabağına dizin Üzerine çikolatalı sosu dökün Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin
|
|
|
|