ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çifte Çikolatalı Profiterol (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183501)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:21 AM

Çifte Çikolatalı Profiterol
 
Çifte Çikolatalı Profiterol - Çifte Çikolatalı Profiterol Tarifi



Malzemeler :

1.5 Su B.Un

1.5 Su B.Su

1 Çorba K.Margarin

1 Tatlı K.Toz Şeker

1 Fiske Tuz

Kreması İçin:

3 Su B.Süt

2 Çorba K.Un

1 Çorba K.Nişasta

1 Su B.Toz Şeker

1 Portakal

Sosu İçin:

2.5 Su B.Süt

1 Su B.Toz Şeker

1 Çorba K.Un

1 Çorba K.Nişasta

2 Çorba K.Kakao

15 Adet İkramlık Çikolata

Yarım Çay B.Fındık Yağı

Üzeri İçin:

Beyaz Çikolata

Hazırlanışı


Tencereye 1.5 su bardağı suyu alın.Üzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın. Su kaynayınca ÜZERİNE 1.5 su bardağı söke unu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın.


Dah sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın. Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın. Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.


Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin. Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın. Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 2.5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı söke un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın.


Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın. Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın. Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın.


Servis tabağına dizin. Üzerine çikolatalı sosu dökün. Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.