Havuçlu irmik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu irmikHavuçlu irmik tarifi - Havuçlu irmiğin yapılışı - Tatlı tarifi Malzemeleri 1 su bardağı irmik 125 gr margarin4 su bardağı süt 1,5 su bardağı tozşeker 500 gr havuç1 su bardağı ceviz 1 kase krem şanti Taze mevsim meyvesi Hazırlanışı Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyelim Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştıralım Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökelim Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim Soğutup cevizleri ilave edelim Karışımı irmiğin üzerine dökelim En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında veya 2-3 saat dondurucuda bekletelim Doğranmış mevsim meyveleri ile yani mandalina, kivi, portakal, muz gibi meyvelerle süsleyip servis yapalım
|
|
|
|