Portakallı Supangle |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Supanglesupangle yapımı - kek - supangleli pasta - portakallı supangle yapımı ![]() Hamur: 100 g yumuşak margarin 85 g (yarım su bardağı) toz şeker 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin1 tutam tuz 2 yumurta 110 g (1 su bardağı) Dr Oetker Sade Kek Karışımı1 portakal kabuğu rendesi Islatmak için: 100 ml (1 çay bardağı) portakal suyu 1 yemek kaşığı toz şeker 1 portakal kabuğu rendesi Üzeri İçin: 1 poşet Dr Oetker Supangle500 ml (2,5 su bardağı) süt 25 gr margarin Hazırlanışı: Margarini mikser ile 1 dakika çırpın Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip 2 dakika daha çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın Sade kek karışımı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın Hamuru 20x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin![]() Portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletip şurubu üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın![]() Supangleyi süt ve margarin ile tarifine göre pişirin ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kekin üzerine yayın Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın, 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|