ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Portakallı Supangle (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183349)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:46 AM

Portakallı Supangle
 
supangle yapımı - kek - supangleli pasta - portakallı supangle yapımı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Hamur:


100 g yumuşak margarin

85 g (yarım su bardağı) toz şeker

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

1 tutam tuz

2 yumurta

110 g (1 su bardağı) Dr. Oetker Sade Kek Karışımı

1 portakal kabuğu rendesi

Islatmak için:


100 ml (1 çay bardağı) portakal suyu

1 yemek kaşığı toz şeker

1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri İçin:


1 poşet Dr. Oetker Supangle

500 ml (2,5 su bardağı) süt

25 gr margarin

Hazırlanışı:


Margarini mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Sade kek karışımı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru 20x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin.


Portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletip şurubu üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın.


Supangleyi süt ve margarin ile tarifine göre pişirin. ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın, 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.