![]() |
Portakallı Supangle
supangle yapımı - kek - supangleli pasta - portakallı supangle yapımı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamur: 100 g yumuşak margarin 85 g (yarım su bardağı) toz şeker 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 1 tutam tuz 2 yumurta 110 g (1 su bardağı) Dr. Oetker Sade Kek Karışımı 1 portakal kabuğu rendesi Islatmak için: 100 ml (1 çay bardağı) portakal suyu 1 yemek kaşığı toz şeker 1 portakal kabuğu rendesi Üzeri İçin: 1 poşet Dr. Oetker Supangle 500 ml (2,5 su bardağı) süt 25 gr margarin Hazırlanışı: Margarini mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Sade kek karışımı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru 20x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin. Portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletip şurubu üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın. Supangleyi süt ve margarin ile tarifine göre pişirin. ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın, 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.