Ispanak Haşlaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanak HaşlamasıIspanak Haşlaması Tarifi - Ispanak Haşlaması Yapılışı - Ispanak Haşlaması Nasıl Yapılır - Ispanak Haşlaması Malzemeleri 150 gr ıspanak 1 kaşık zeytinyağı 1/2 kaşık tereyağı 4 bardak su Ispanak, kökleri bıçakla kesilip ayıklanarak temizlenir Bol suda yıkanır Bir tencereye konulan su kaynatıldıktan sonra ıspanaklar kesilmiş parçalar halinde içine atılır 20 dakika kadar kaynatılır![]() Ispanaklar tencereden çıkarılır, suları süzülür Tencerenin suyu dökülür Tencereye yarım kaşık tereyağı konularak eritilir, hafif kızdırıldıktan sonra yeniden su konur Su kaynamaya başlayınca ıspanaklar boca edilir 20 dakika kadar pişirilir
|
|
|
|