![]() |
Ispanak Haşlaması
Ispanak Haşlaması Tarifi - Ispanak Haşlaması Yapılışı - Ispanak Haşlaması Nasıl Yapılır - Ispanak Haşlaması Malzemeleri
150 gr ıspanak 1 kaşık zeytinyağı 1/2 kaşık tereyağı 4 bardak su Ispanak, kökleri bıçakla kesilip ayıklanarak temizlenir. Bol suda yıkanır. Bir tencereye konulan su kaynatıldıktan sonra ıspanaklar kesilmiş parçalar halinde içine atılır. 20 dakika kadar kaynatılır. Ispanaklar tencereden çıkarılır, suları süzülür. Tencerenin suyu dökülür. Tencereye yarım kaşık tereyağı konularak eritilir, hafif kızdırıldıktan sonra yeniden su konur. Su kaynamaya başlayınca ıspanaklar boca edilir. 20 dakika kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.