![]() |
Krokanlı Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krokanlı MuhallebiKrokanlı Muhallebi Tarifi - Krokanlı Muhallebi Yapılışı ![]() Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 15 Kişi Sayısı: 10 trans Malzemesi: 6 su bardağı süt 3 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker Üzeri için; 1 çay bardağı kavrulmuş fındık 1 su bardağı toz şeker Tarifi: • Muhallebi tenceresinde pirinç unu, buğday nişastası, un ve 1 su bardağı su ile ezip, karıştırın ![]() • Üzerine süt ve şeker ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya dek pişirin ![]() • Dikdörtgen cam tepsiye pişen muhallebiyi döküp, buzdolabında 2 saat bekletin ![]() • Küçük bir tavaya toz şekeri koyup, kısık ateşte devamlı karıştırın ![]() • Şeker yanıp karamel rengini alınca, içine fındıkları atıp birkaç sefer karıştırın ![]() • Fındıklı karameli tezgahın üzerine serdiğiniz folyonun üzerine dökün ![]() • Fındıklı karamel iyice soğutup katılaşınca, bir bıçağın sapıyla kırarar parçalara ayırın ![]() • Dolapta bekleyen muhallebiyi dilimlere ayırın ![]() • Krokanla süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|