![]() |
Krokanlı Muhallebi
Krokanlı Muhallebi Tarifi - Krokanlı Muhallebi Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 15 Kişi Sayısı: 10 trans Malzemesi: 6 su bardağı süt 3 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker Üzeri için; 1 çay bardağı kavrulmuş fındık 1 su bardağı toz şeker Tarifi: • Muhallebi tenceresinde pirinç unu, buğday nişastası, un ve 1 su bardağı su ile ezip, karıştırın. • Üzerine süt ve şeker ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya dek pişirin. • Dikdörtgen cam tepsiye pişen muhallebiyi döküp, buzdolabında 2 saat bekletin. • Küçük bir tavaya toz şekeri koyup, kısık ateşte devamlı karıştırın. • Şeker yanıp karamel rengini alınca, içine fındıkları atıp birkaç sefer karıştırın. • Fındıklı karameli tezgahın üzerine serdiğiniz folyonun üzerine dökün. • Fındıklı karamel iyice soğutup katılaşınca, bir bıçağın sapıyla kırarar parçalara ayırın. • Dolapta bekleyen muhallebiyi dilimlere ayırın. • Krokanla süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.