ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Krokanlı Muhallebi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183042)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:37 AM

Krokanlı Muhallebi
 
Krokanlı Muhallebi Tarifi - Krokanlı Muhallebi Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Hazırlama Süresi: 15

Pişirme Süresi: 15

Kişi Sayısı: 10

trans

Malzemesi:

6 su bardağı süt 3 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker Üzeri için; 1 çay bardağı kavrulmuş fındık 1 su bardağı toz şeker


Tarifi:

• Muhallebi tenceresinde pirinç unu, buğday nişastası, un ve 1 su bardağı su ile ezip, karıştırın.

• Üzerine süt ve şeker ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya dek pişirin.

• Dikdörtgen cam tepsiye pişen muhallebiyi döküp, buzdolabında 2 saat bekletin.

• Küçük bir tavaya toz şekeri koyup, kısık ateşte devamlı karıştırın.

• Şeker yanıp karamel rengini alınca, içine fındıkları atıp birkaç sefer karıştırın.

• Fındıklı karameli tezgahın üzerine serdiğiniz folyonun üzerine dökün.

• Fındıklı karamel iyice soğutup katılaşınca, bir bıçağın sapıyla kırarar parçalara ayırın.

• Dolapta bekleyen muhallebiyi dilimlere ayırın.

• Krokanla süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.