Etli Patates Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Patates YahnisiEtli Patates Yahnisi Tarifi - Etli Patates Yahnisi Nasıl Yapılır - Etli Patates Yahnisi Malzemeleri Etli Patates Yahnisi 500 gr kemiksiz dana pirzola8 dal fasulye otu 600 gr çalı fasulye800 gr taze patates1 adet soğan 30 gr tereyağı20 gr un250 gr kremaMuskat Tuz Biber 4 dal fasulye otunu yıkayıp temizleyin Pirzolayı ve fasulye otlarını kısık ateşte 30 dakika pişirin Fasulyeleri 1/2 cm büyüklüğünde verev parçalara kesin Üstü kapalı olarak bir kenarda bekletin![]() Yıkanmış patatesleri 4'e kesin ve tenceredeki soğuk suyun içinde bekletin![]() Soğanı küçük küp doğrayın Etleri suyun içinden çıkarın, 500 ml suyu bir kaba koyup ayırın Tereyağını kızdırdıktan sonra soğanları kavurun Unu serpin ve kısa bir süre daha kavurun![]() 500 ml haşlama suyunu ve kremayı ekleyin, bir taşım kaynatın Bolca muskat ekin Tencereye, patatesleri ilave edin ve 15 dakika pişirin Fasulye otlarının yapraklarını ince kıyın, fasulyelerle patateslere ekleyin ve 12-15 dakika daha pişirin Etleri küp doğrayıp yahniye katın![]() Gerekiyorsa tuz, biber ve muskat ile tatlandırın Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|