Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, patates, yahnisi

Etli Patates Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Patates Yahnisi



Etli Patates Yahnisi Tarifi - Etli Patates Yahnisi Nasıl Yapılır - Etli Patates Yahnisi Malzemeleri
Etli Patates Yahnisi


500 gr kemiksiz dana pirzola

8 dal fasulye otu

600 gr çalı fasulye

800 gr taze patates

1 adet soğan

30 gr tereyağı

20 grun

250 gr krema

Muskat

Tuz

Biber


4 dal fasulye otunu yıkayıp temizleyin Pirzolayı ve fasulye otlarını kısık ateşte 30 dakika pişirin Fasulyeleri 1/2 cm büyüklüğünde verev parçalara kesin Üstü kapalı olarak bir kenarda bekletin

Yıkanmış patatesleri 4'e kesin ve tenceredeki soğuk suyun içinde bekletin

Soğanı küçük küp doğrayın Etleri suyun içinden çıkarın, 500 ml suyu bir kaba koyup ayırın Tereyağını kızdırdıktan sonra soğanları kavurun Unu serpin ve kısa bir süre daha kavurun

500 ml haşlama suyunu ve kremayı ekleyin, bir taşım kaynatın Bolca muskat ekin Tencereye, patatesleri ilave edin ve 15 dakika pişirin Fasulye otlarının yapraklarını ince kıyın, fasulyelerle patateslere ekleyin ve 12-15 dakika daha pişirin Etleri küp doğrayıp yahniye katın

Gerekiyorsa tuz, biber ve muskat ile tatlandırın Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.