Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğday, ekmeği, ekşi, mayalı, tam

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği



Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Tarifi - Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır - Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Malzemeleri


Malzemeler:


1 su bardağı ekşi maya

2 su bardağı su

3 su bardağı tam buğday unu

1,5 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


1- Ekşi mayayı, suyu, unu ve tuzu karıştırma kabına alın

2- Mikserin kanca ya da yoğurma ucunu takarak 10 dakika kadar hamuru yoğurun

3- Tezgahı unlayın hazırladığınız hamuru tezgaha alıp toparlayın 4 yanından ortaya doğru katlayın tekrar düzeltin Aynı katlama işlemini tekrar yapıp ekmek şeklini verin

4- Ekmeği dinlendireceğiniz kaba ya da tepsiye alarak 4 saat kadar dinlendirin

5- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun ve 250 dereceye ısıtın Dinlendirdiğiniz ekmeği tepsiye alıp üzerini keskin bir bıçak ya da jilet ile çizin

6- Ekmeği fırına verip ısısını 225 dereceye düşürün ve ekmeği 1 saat pişirin

7- Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.