ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176500)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:23 AM

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği
 
Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Tarifi - Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır - Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Malzemeleri


Malzemeler:


1 su bardağı ekşi maya

2 su bardağı su

3 su bardağı tam buğday unu

1,5 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


1- Ekşi mayayı, suyu, unu ve tuzu karıştırma kabına alın.

2- Mikserin kanca ya da yoğurma ucunu takarak 10 dakika kadar hamuru yoğurun.

3- Tezgahı unlayın hazırladığınız hamuru tezgaha alıp toparlayın. 4 yanından ortaya doğru katlayın tekrar düzeltin. Aynı katlama işlemini tekrar yapıp ekmek şeklini verin.

4- Ekmeği dinlendireceğiniz kaba ya da tepsiye alarak 4 saat kadar dinlendirin.

5- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun ve 250 dereceye ısıtın. Dinlendirdiğiniz ekmeği tepsiye alıp üzerini keskin bir bıçak ya da jilet ile çizin.

6- Ekmeği fırına verip ısısını 225 dereceye düşürün ve ekmeği 1 saat pişirin.

7- Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.