![]() |
Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği
Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Tarifi - Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır - Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Malzemeleri
Malzemeler: 1 su bardağı ekşi maya 2 su bardağı su 3 su bardağı tam buğday unu 1,5 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1- Ekşi mayayı, suyu, unu ve tuzu karıştırma kabına alın. 2- Mikserin kanca ya da yoğurma ucunu takarak 10 dakika kadar hamuru yoğurun. 3- Tezgahı unlayın hazırladığınız hamuru tezgaha alıp toparlayın. 4 yanından ortaya doğru katlayın tekrar düzeltin. Aynı katlama işlemini tekrar yapıp ekmek şeklini verin. 4- Ekmeği dinlendireceğiniz kaba ya da tepsiye alarak 4 saat kadar dinlendirin. 5- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun ve 250 dereceye ısıtın. Dinlendirdiğiniz ekmeği tepsiye alıp üzerini keskin bir bıçak ya da jilet ile çizin. 6- Ekmeği fırına verip ısısını 225 dereceye düşürün ve ekmeği 1 saat pişirin. 7- Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.