![]() |
Badem Tozlu Keşkül |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Badem Tozlu Keşkülsütlü tatlı tarifleri - keşkül yapımı ![]() # Keşkül malzemeleri 5 çorba kaşığı toz badem 7 su bardağı süt 3 yumurtanın sarısı 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı mısır nişastası 4 çorba kaşığı su 1 paket vanilya 40 gr tereyağı 1 su bardağı krema Süslemek için 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı 1 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı # Keşkül hazırlanışı Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir tencereye alıp çırpma teli ile çırpın ![]() ![]() Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte devamlı karışırarak koyulaşana kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Mikserle soğuyuncaya kadar çırpın ![]() Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|