Boşnak Mantısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Boşnak Mantısımantı nasıl yapılır - boşnak mantısının tarifi - boşnak mantısı içinin hazırlanmasıMalzemeler: 500 gram kıyma 2-3 adet soğan Boşnak Mantısı, Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır Tarifi 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 kilogram un 1 tatlı kaşığı karabiber, Tuz Tarifi: 1 Tuz ve ılık su ile yumuşak ekmek hamuru yoğrulur 15 dakika bekletilir Tekrar yoğrulur 5 dakika ara ile 2-3 kere yoğurma işlemi tekrarlanır Islak bir bez ile üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır![]() 2 Dinlenen hamur 25-30 parçaya ayrılır Merdane ile az açılır (15 santim çapında) 1 paket margarin veya yarı tereyağ olmak üzere, eritilmiş ılık yağa birer birer batırıhp el ile kenarlarını sırayla çekiştirerek üst üste dizilir Sayı arttıkça, kenarları çekerek daire büyütülür![]() 3 Hepsi tamamlanınca, 2-3 santim eninde şeritler ve sonra karecikler şeklinde kesilir Fındıktan büyükçe iç koyup, bohça gibi kapatıp yağlanmış tepsiye, birbirine yaslayarak sıkı sıkı dizilir Üzeri yağlanarak sıcak fırında pişirilir![]() 4 İçin hazırlanması; Soğan ve kıyma karıştırılıp karabiber, tuz, kırmızıbiber ve sıvıyağ katılır![]() 5 Pişen böreklerin üzerine önce gazete sonra tepsi ve sofra bezi, hava almayacak gibi örtülerek, buğulanıp yumuşaması sağlanır, sıcak yenir![]() İstenirse; Pişen mantıların üzerine bir kase katı yoğurt ve birkaç diş dövülmüş sarmısak, karıştırılarak sürülür Fırında biraz bekletilir![]() alıntı |
|
|
|