Pilavlı Bıldırcın Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pilavlı Bıldırcın KavurmasıPilavlı Bıldırcın Kavurması Tarifi - Pilavlı Bıldırcın - Pilavlı Bıldırcın Kavurması Yapılışı - Av Yemekleri MALZEMELER 3 adet bıldırcın 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Maydanoz HAZIRLANIŞI Pirinci ılık tuzlu suda bekletin Bıldırcınları yıkayın, temizleyip süzün Tencerede tereyağını eritin Tencerenin kapağı kapalı olarak bıldırcınları kızartın Karabiber, kekik, tuz ve 4 bardak su koyun Kısık ateşte 30 dakika pişirin Tencerede tereyağını eritin Pirinçler berraklaşıncaya kadar karıştırarak kavurun Bıldırcın suyundan 3 bardak ilave edin Pilavı kısık ateşte pişirin Pilavın üstüne bıldırcınları koyup maydanozla süsleyip servis yapın![]() alıntı |
|
|
|