![]() |
Pilavlı Bıldırcın Kavurması
Pilavlı Bıldırcın Kavurması Tarifi - Pilavlı Bıldırcın - Pilavlı Bıldırcın Kavurması Yapılışı - Av Yemekleri
MALZEMELER 3 adet bıldırcın 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Maydanoz HAZIRLANIŞI Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Bıldırcınları yıkayın, temizleyip süzün. Tencerede tereyağını eritin. Tencerenin kapağı kapalı olarak bıldırcınları kızartın. Karabiber, kekik, tuz ve 4 bardak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tencerede tereyağını eritin. Pirinçler berraklaşıncaya kadar karıştırarak kavurun. Bıldırcın suyundan 3 bardak ilave edin. Pilavı kısık ateşte pişirin. Pilavın üstüne bıldırcınları koyup maydanozla süsleyip servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.