Et Suyuna Çorba Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Suyuna Çorba TarifleriEt Suyuna Çorba - Et Suyuna Çorba Nasıl Yapılır - Çorba Tarifleri ET SUYU ÇORBA MALZEMELER Tranç et: 500gr Havuç:1ad Kabak:1ad Patates:1ad Soğan:1ad Dereotu:1ad Maydonoz:1ad Kereviz:1ad Tereyağ:75gr tuz:yok baharat:yok YAPILIŞ TARİFİ Etleri iyice yıkayıp 180c fırınlayalım 30 dk Sebzeleri iyice yıkayalım tarım ilaçları çocuklarda bağırsak enfeksiyonu yapar ![]() Tencereye yağı ekleyıp etleri kavurmaya başlayalım 25-30 dk kavuralım ![]() Ardından bütün sebzeleri ekleyip kavuralım dereotu,maydonoz dahil ![]() Suyu ekleyip kaynatalım etler pişene sebzeler parçalanıncaya kadar Et vesebze piştikten sonra temiz tencereye suyunu süzelim ve sebze ve et dahil blendırdan çekelim tencerede kaynattığımız suya tekrar döküp bir taşım kaynatalım Ozleştikten sonra altını kapatalım![]() Et Suyu Çorba tarifi için Malzemeler : * Tranç et: 500gr * Havuç:1adet * Kabak:1adet * Patates:1adet * Soğan:1adet * Dereotu:1adet * Maydonoz:1adet * Kereviz:1adet * Tereyağ:75gr Et Suyu Çorba yemeğinin hazırlanışı: Etleri iyice yıkayıp 180c fırınlayalım 30 dk Sebzeleri iyice yıkayalım tarım ilaçları çocuklarda bağırsak enfeksiyonu yapar ![]() Tencereye yağı ekleyıp etleri kavurmaya başlayalım 25-30 dk kavuralım Ardından bütün sebzeleri ekleyip kavuralım dereotu,maydonoz dahil ![]() Suyu ekleyip kaynatalım etler pişene sebzeler parçalanıncaya kadar Et ve sebze piştikten sonra temiz tencereye suyunu süzelim ve sebze ve et dahil blendırdan çekelim tencerede kaynattığımız suya tekrar döküp bir taşım kaynatalım Ozleştikten sonra altını kapatalım tavuk suyu çorba malzemeler: * 1 adet tavuk göğsü * 1 adet tavuk but * 2 baş kuru soğan * 2 yemek kaşığı un * 3 diş sarımsak * 2 yemek kaşığı tereyağı * tuz * karabiber hazırlanması: 1 tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın![]() 2 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun![]() 3 tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin (toplam 2 litre olacak kadar) bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin![]() 4 sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması) 10 dakika pişirin bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin![]() 5 en son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin![]() not:çorbanın tadı işkembe çorbasına yakın oluyor
|
|
|
|