Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorba, suyuna, tarifleri

Et Suyuna Çorba Tarifleri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Suyuna Çorba Tarifleri



Et Suyuna Çorba - Et Suyuna Çorba Nasıl Yapılır - Çorba Tarifleri

ET SUYU ÇORBA


MALZEMELER

Tranç et: 500gr

Havuç:1ad

Kabak:1ad

Patates:1ad

Soğan:1ad

Dereotu:1ad

Maydonoz:1ad

Kereviz:1ad

Tereyağ:75gr

tuz:yok

baharat:yok


YAPILIŞ TARİFİ

Etleri iyice yıkayıp 180c fırınlayalım 30 dk

Sebzeleri iyice yıkayalım tarım ilaçları çocuklarda bağırsak enfeksiyonu

yapar

Tencereye yağı ekleyıp etleri kavurmaya başlayalım 25-30 dk kavuralım

Ardından bütün sebzeleri ekleyip kavuralım dereotu,maydonoz dahil

Suyu ekleyip kaynatalım etler pişene sebzeler parçalanıncaya kadar Et ve

sebze piştikten sonra temiz tencereye suyunu süzelim ve sebze ve et dahil

blendırdan çekelim tencerede kaynattığımız suya tekrar döküp bir taşım

kaynatalımOzleştikten sonra altını kapatalım



Et Suyu Çorba tarifi

için Malzemeler :


* Tranç et: 500gr

* Havuç:1adet

* Kabak:1adet

* Patates:1adet

* Soğan:1adet

* Dereotu:1adet

* Maydonoz:1adet

* Kereviz:1adet

* Tereyağ:75gr



Et Suyu Çorba

yemeğinin hazırlanışı:


Etleri iyice yıkayıp 180c fırınlayalım 30 dk

Sebzeleri iyice yıkayalım tarım ilaçları çocuklarda bağırsak enfeksiyonu yapar

Tencereye yağı ekleyıp etleri kavurmaya başlayalım 25-30 dk kavuralım


Ardından bütün sebzeleri ekleyip kavuralım dereotu,maydonoz dahil

Suyu ekleyip kaynatalım etler pişene sebzeler parçalanıncaya kadar Et ve sebze piştikten sonra temiz tencereye suyunu süzelim ve sebze ve et dahil blendırdan çekelim tencerede kaynattığımız suya tekrar döküp bir taşım kaynatalımOzleştikten sonra altını kapatalım




tavuk suyu çorba


malzemeler:


* 1 adet tavuk göğsü

* 1 adet tavuk but

* 2 baş kuru soğan

* 2 yemek kaşığı un

* 3 diş sarımsak

* 2 yemek kaşığı tereyağı

* tuz

* karabiber


hazırlanması:


1 tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın

2 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun

3 tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin (toplam 2 litre olacak kadar) bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin

4 sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması) 10 dakika pişirin bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin

5 en son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin


not:çorbanın tadı işkembe çorbasına yakın oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.