ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Et Suyuna Çorba Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176370)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:11 PM

Et Suyuna Çorba Tarifleri
 
Et Suyuna Çorba - Et Suyuna Çorba Nasıl Yapılır - Çorba Tarifleri

ET SUYU ÇORBA


MALZEMELER

Tranç et: 500gr

Havuç:1ad

Kabak:1ad

Patates:1ad

Soğan:1ad

Dereotu:1ad

Maydonoz:1ad

Kereviz:1ad

Tereyağ:75gr

tuz:yok

baharat:yok


YAPILIŞ TARİFİ

Etleri iyice yıkayıp 180c fırınlayalım 30 dk

Sebzeleri iyice yıkayalım tarım ilaçları çocuklarda bağırsak enfeksiyonu

yapar.

Tencereye yağı ekleyıp etleri kavurmaya başlayalım 25-30 dk kavuralım.

Ardından bütün sebzeleri ekleyip kavuralım dereotu,maydonoz dahil.

Suyu ekleyip kaynatalım etler pişene sebzeler parçalanıncaya kadar. Et ve

sebze piştikten sonra temiz tencereye suyunu süzelim ve sebze ve et dahil

blendırdan çekelim tencerede kaynattığımız suya tekrar döküp bir taşım

kaynatalım.Ozleştikten sonra altını kapatalım.



Et Suyu Çorba tarifi

için Malzemeler :


* Tranç et: 500gr

* Havuç:1adet

* Kabak:1adet

* Patates:1adet

* Soğan:1adet

* Dereotu:1adet

* Maydonoz:1adet

* Kereviz:1adet

* Tereyağ:75gr



Et Suyu Çorba

yemeğinin hazırlanışı:


Etleri iyice yıkayıp 180c fırınlayalım 30 dk

Sebzeleri iyice yıkayalım tarım ilaçları çocuklarda bağırsak enfeksiyonu yapar.

Tencereye yağı ekleyıp etleri kavurmaya başlayalım 25-30 dk kavuralım


Ardından bütün sebzeleri ekleyip kavuralım dereotu,maydonoz dahil.

Suyu ekleyip kaynatalım etler pişene sebzeler parçalanıncaya kadar. Et ve sebze piştikten sonra temiz tencereye suyunu süzelim ve sebze ve et dahil blendırdan çekelim tencerede kaynattığımız suya tekrar döküp bir taşım kaynatalım.Ozleştikten sonra altını kapatalım.




tavuk suyu çorba


malzemeler:


* 1 adet tavuk göğsü

* 1 adet tavuk but

* 2 baş kuru soğan

* 2 yemek kaşığı un

* 3 diş sarımsak

* 2 yemek kaşığı tereyağı

* tuz

* karabiber


hazırlanması:


1. tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın. haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın.

2. 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.

3. tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (toplam 2 litre olacak kadar). bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin.

4. sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın. (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması). 10 dakika pişirin. bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin.

5. en son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin.


not:çorbanın tadı işkembe çorbasına yakın oluyor.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.