![]() |
Dovga Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dovga Çorbasıçorba çeşitleri - dovga çorbası nasıl pişirilir - çorba tarifleri ![]() Dovga çorbası malzemeleri 3 su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 ![]() 2 çorba kaşığı kırık pirinç 1 su bardağı nohut Yarım demet ıspanak Yarım demet nane Yarım demet dereotu 6 su bardağı su Tuz Karabiber Dovga çorbası hazırlanışı Nohudu bir gece öncesinden ıslatın ![]() Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ![]() Pirinci yıkayıp sıcak suda yarım saat bekletin ![]() Haşlayıp suyunu süzün ![]() ![]() Elenmiş un, yumurta ve yoğurdu çorbayı pişireceğiniz tencerede karıştırın ![]() Azar azar su ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpma teli ile çırpın ![]() Tencereyi ocağın üzerine alın ve orta ateşte bir taşım kaynayıncaya kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin ![]() Kısık ateşe alıp haşlanmış nohut ve pirinci ekleyin ![]() Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatın ![]() Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() Servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|