Gerdanlı Düğün Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerdanlı Düğün ÇorbasıGerdanlı Düğün Çorbası Tarifi - Gerdanlı Düğün Çorbasının Yapılışı - Gerdanlı Düğün Çorbası Nasıl Yapılır Malzemeler 100 gram kuzu gerdanı (haşlanarak pişirilmiş ve etleri kemiklerinden ayrılarak didiklenmiş) 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı yoğurt Yarım yumurta sarısı 1/8 limonun suyu 1 çay kaşığı tereyağı yarım çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı 1 Gerdanı haşladığınız suyu tencereye süzün Ocağın üzerine koyup kaynamaya bırakın![]() 2 Başka bir kapta un, yumurta sarısı, yoğurt, limon suyunu karıştırıp bulamaç yapın![]() 3 Bu harca, kaynamakta olan sudan birkaç kaşık karıştırıp, yavaş yavaş tencereye ekleyin![]() 4 Tuz ilave edin Çorbanın tadını kontrol ederek ocaktan alın Çorba servis kabına, önce didiklenmiş etleri alın![]() 5 Ardından çorbayı ilave edin Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, tozbiberi ekleyin![]() 6 Çorbanın üzerine hafifçe gezdirip servis yapın
|
|
|
|